НачалоНовини 2022/06Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

03.06.2022 - Близо 300 творби участваха в тазгодишното издание на Националния конкурс „Природата – моето вдъхновение“

Близо 300 творби участваха в тазгодишното издание на Националния конкурс „Природата – моето вдъхновение“, организиран за 27 –ми път от ДПП „Шуменско плато“. Учениците представиха 107 рисунки, 26 приложни творби, 57 презентации и 95 разкази и стихчета по темата. За пръв път участват деца от Вълчедръм, Кюстендил, Кърджали, със значителен брой творби се включват ученици от Бургас. В настоящото издание на конкурса част от наградите са осигурени от приятели на Парка. Банковата институция Easy Credit, с която Дирекцията има споразумение за поддържане на заслон „Теменуга“, предоставя награди за малките художници, като някои от творбите ще красят в офисите на фирмата. Подаръци собствена продукция, подготвиха за отличените и от Центъра за социална интеграция и рехабилитация на хора със зрителни увреждания. 

За творческото интерпретиране на темата „Природата-моето вдъхновение“ при рисунките първенци са второкласникът Виктор Христов от Дулово и Самуил Узунов, от Арт Школа при ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов“, Шумен. Шуменската ученичка Деа Иванова взе приза при приложните творби. Колективните награди тази година са за 2 б клас от СУ „Хан Исперих“, Нови Пазар и за 5 б клас от СУ „Панайот Волов“, Шумен

За своите литературни творби са наградени Калоян и Николай Хаджистойчеви от Сливен и Мартин Спасов от Шумен.

За изразеното лично отношение и творчески подход при презентациите първите места са за Вяра Пенчева от Габрово и Жанет Генова от Добрич. 

Творбите ще бъдат подредени в изложба в административния център на ДПП „Шуменско плато“ в лесопарк Кьошковете, която остава постоянна до провеждането на следващия конкурс.

Класирането е публикувано на интернет страницата на ДПП „Шуменско плато“. 

 
 
 

Коментари

Публикувай коментар

Заглавие:
Текст:
Псевдоним:
Е-мейл:
Код за сигурност