НачалоНовини 2021/06Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

03.06.2021 - Отличени са най-добрите творби в 26-ия конкурс „Природата – моето вдъхновение“, организиран от ДПП „Шуменско плато“

Повече от 300 творби изпратиха децата, участвали в тазгодишното издание на Националния конкурс „Природата – моето вдъхновение“, организиран за 26-ти път от Дирекция на Природен парк „Шуменско плато“. 

Учениците представиха 176 рисунки, 42 приложни творби, 28 презентации и 51 разкази и стихчета по темата. 

Децата изразиха своето отношение към природата, нарисуваха пейзажи, растения и животни, като умело използваха и природни материали, описаха впечатления и преживявания в литературни творби. Малките природолюбители показаха и начини за опазване на околната среда и правилното отношение към спасяването на планетата. 

При рисунките първенци са Санер Салилов от Школа „Арт“, гр. Попово и Селен Идрис от Арт школа „Чифлигарови“, гр. Шумен. 

За своите литературни творби са отличени Васил Пламенов от II ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, с. Раднево и Теодора Миткова от СУ „Черноризец Храбър“, гр. Варна. Част от наградите в категорията са осигурени от Североизточното държавно предприятие. 

За приложната си творба е отличен Алтай Ахмед от СУ „Хан Исперих“ в Нови Пазар, а при презентациите първите места са за Борислава Георгиева от СУ „Панайот Волов“ Шумен и Стоян Радославов от Професионална гимназия по селско стопанство в Нова Загора.

Отличени са класове от училището в сливенското село Сотиря, от село Строево, Пловдивско, възпитаниците на Центъра за образователна подкрепа в Шумен, първокласници и второкласници от Свищов, Раднево и Априлци, където учениците взеха активно участие.

По традиция творбите са подредени в изложба в административния център на ДПП „Шуменско плато“ в лесопарк Кьошковете, която ще остане до провеждането на следващия конкурс.

 
 
 

Коментари

Публикувай коментар

Заглавие:
Текст:
Псевдоним:
Е-мейл:
Код за сигурност